Referenciák

Card image cap

Budavári Palota - Szenti István Terem ablakrészletek ellenőrzése

2021

KÖZTI – KÖZÉPÜLETTERVEZŐ ZRT.

Az újjáépült szárny kőburkolatú vasbeton vázas külső falába kerülő kapcsolt gerébtokos ablakok beépítésének vizsgálata.


Olvasd tovább
Card image cap

BBraun új üzemépület üvegezett előtér

2017

Alappont 2005 Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft.

A feladat a tervezés alatt álló új BBraun gyárépület üvegezett fogadóépületének hőtechnikai tervezésének segítése volt a hőkomfort szempontjából. Az épületrészről többzónás dinamikus épületenergetikai szimulációt készítettünk a téli és nyári hőkomfort vizsgálatára a terezők által megadott szerkezetek, épülethasználat, hűtési- és fűtési rendszerek és vezérlés pontos beállításaival. A munka eredményeként sikerült egy minden félnek elfogadható szerkezeti (főleg üvegezési) és gépészeti koncepciót kialakítani az elvárt komfortszint biztosításához.


Olvasd tovább
Card image cap

Budapest Örökimádás templom új mérműves ablakok

A megbízás tárgya a budapesti neogótikus Örökimádás templom több a háborúban megsemmisült ólömüvegezésű lándzsaablakának újáépítéséhez a szerkezetei koncepció és kiviteli tervek elkészítése volt. A feladat során megoldást kellett adni a templom nyári túlmelegedésének és az ólömüvegezés sérülékenységének és a potenciális kondenzáció problémáira, nem is beszélve a meglévő pirogránit bordák rossz állapotára, bizonytalan méreteire és a kivitelezés nehézségeire. A megoldási javaslat egy gondosan kiválasztott védőüvegezés a kis elemekből helyszínen könnyen összeszerelhető átszellőztetett rozsdamentes acél váz volt.


Olvasd tovább
Card image cap

Esztergomi historizáló bérház: energetikai felújítás koncepció

2017

Esztergom Város Önkormányzata

A megbízás tárgya egy Esztergomi védett, volt laktanya, ma lakóépület felújítás energetikai koncepciójának megalkotása volt. Az épület védett jellege miatt az intenzív külső oldali hőszigetelés (a helyreállítandó vakolatarchitektúra miatt) csak nagyon nagy költségekkel lehetett volna megvalósítani, ezért több alternatív megoldást is meg kellett vizsgálni. Az egyes beavatkozási módokat dinamikus épületszimulációk segítségével elemeztük, nem csak a téli fűtési hőigény, hanem a nyári felmelegedés / hőkomfort szempontjából is. Végül az ár-érték arány miatt a külső-belső hőszigetelő vakolat mutatkozott a legelőnyösebbnek. A javasolt szerkezeti rétegrendeket és részleteket higrotermikus rétegrendi szimulációk és hőhídszimulációk segtíségével alakíottuk ki.


Olvasd tovább

BCD Kft.

Épületszerkezettani szaktervezés, tanácsadás, szakértés, tervellenőrzés. Épületfizikai és épületenergetikai szaktervezés, szakértés, szimuláció, mérés. Szoftverfejlesztés.

More

Kapcsolat

+3630 539 4166