Referenciák / Iparművészeti Múzeum új épületrész ablakok

Card image cap

Iparművészeti Múzeum új épületrész ablakok

2021

Vikár és Lukács Építész Stúdió Kft


1091 Budapest, Üllői út 33-37.

A feladat a Budapesti Iparművészeti múzeum újonnan, de az eredeti épületrésszel megegyező külső megjelenéssel épülő szárnyainak faszerkezetű és hőhidas acél ablakainak energetikai számításai és az alapvető épületszerkezettani koncepciójának elkészítése volt. Ugyan az eredeti ablakok teljesen megszabták az új ablakok építészeti kialakításmódját, fő profilméreteit és díszítő profilozását, de új építésről lévén szó az ablakoknak meg kellett felelnie az új szerkezetekkel szembeni energetikai követelményeknek is. Egyedi szerkezeteknél az ablakok fő hőtechnikai jellemzőit (Ug, Uw, g érték), részletes numerikus hőtechnikai szimulációkkal számítottuk. A szerkezeti koncepciónak többek között választ kellett adnia hogy a hagyományos szerkezetek miképp adaptálhatóak a hőtechnikai szükséges napvédő és hőszigetelő üvegezés beépítés, a légzárósághoz szükséges tömítés és zárás és a megfelelő csapóeső védelem teljesítésére.


Nyílászárók hőátbocsátási tényező számítása numerikus szimulációvalAblaktípus sematikus rajza a hőtechnikai számításokhozBCD Kft.

Épületszerkezettani szaktervezés, tanácsadás, szakértés, tervellenőrzés. Épületfizikai és épületenergetikai szaktervezés, szakértés, szimuláció, mérés. Szoftverfejlesztés.

More

Kapcsolat

+3630 539 4166