Szolgáltatások / Szoftverfejlesztés

Cégünk foglalkozik az építőipar különböző területein adódó problémákra és feladatokra megoldást nyújtó desktop, internetes és mobil applikációk fejlesztésével. Eddigi munkáink érintették (többek között) a BIM, épületfizika, épületenergetika és műemlékvédelem területeket.

Dinamikus online épületfizikai számítások katalógusa

Ahogy az épületenergetikai megfontolások egyre inkább fókuszba kerülnek a tervezés folyamán mind a tervezők, mint pedig az építőanyag és rendszer gyártók érdeke a tervezést segítő információk minél lehető legkönnyeb és teljeskörűbb átadása. A legtöbb tervezési segédlet azonban legfeljebb csak a legalapvetőbb műszaki információkat tartalmazza, holott a térelhatároló szerkezetek optimális pl. „hőhídmentes” kialakításához ennél sokkal többre lenne szükség.

A papíron sokszorosított tervezési segédletek kora már jórészt lejárt, de még a céges honlapról letölthető segédletek folyamatos karbantartása és frissítése is olykor túl nagy feladatnak bizonyul. A potenciális megoldás: dinamikusan generált, könnyen karbantartható és frissíthető, webes applikációk az épületfizikai termék és rendszeradatok átadására.

A saját fejlesztésű online épületfizikai és épületenergetikai szimulációs platformunk (BPP azaz Building Physics Platform) felhasználásával kifejezetten építőanyag gyártók, rendszergazdák és kereskedők számára kínálunk korszerű megoldást: épületfizikai számítások dinamikus online katalógusát.

Nem egy sokadik "egyszerű" energetikai vagy hőhídszimulációs programról van szó, melyekből már számos lérthető a piacon, hanem egy teljesen webes / felhő alapú megoldásról ami jóval többet ad mint egyedi / eseti számítások futtatása. Egy-egy modell bevitelekor a rugalmas parametrizálási rendszer segítségével egyszerre akár több tízezer alváltozat számítása is beállítható. A szerkezeti modell bevitele és a szükséges számítási típusok beállítsa után a számításokat a rendszer automatikusan lefuttatja, az eredményeket a felhőben tárolja és így a végfelhasználó számára minden néhány kattintással elérhető. Egy egy konkrét eset helyett egyetlen modellel számos változat eredményei elérhetővé tehetők, a végfelhasználó (pl. építész vagy gépész tervező) pedig pillanatok alatt személyre szabahatja hogy éppen melyik esetre kíváncsi.

Az eddig implementált számítás típusok:

  • Réteges szerkezet hőátbocsátási tényezőjének mérése az MSZ EN ISO 6946 szabvány szerint, a hővezetési tényező tervezési értékének pontos iteratív számításával (a számított hőmérséklet és nedvességtartalom viszonyok mellett), az inhomogenitást okozó szerkezetei elemek, mechanikai rögzítések, légrések stb. miatti összes szükséges korrekció elvégzésével
  • Réteges szerkezet közelítő nedvességtechnikai méretezése havi módszerrel az MSZ EN ISO 13788 szabvány szerint
  • 2D szerkezeti részletek vonalmenti hőátbocsátási tényezőjének számítása az MSZ EN ISO 10211 szabvány szerint
  • 2D szerkezeti részletek belső felületi állagvédelmi ellenőrzése a saját léptékben vett (avagy dimenziótlan) hőmérséklet alapján

A katalógus egy online grafikus interfésszel (BPP) könnyen szerkeszthető és bővíthető, parametrizálható, mindegyik automatikusan generált számítás és dokumentáció egy egyedi linkkel bárkivel megosztható, vagy bármely honlapba beágyazható (iframe ként). Az eredménymegjelenítő és a letölthető PDF report a céges logóval és információkkal könnyen kiegészíthető.

BCD Kft.

Épületszerkezettani szaktervezés, tanácsadás, szakértés, tervellenőrzés. Épületfizikai és épületenergetikai szaktervezés, szakértés, szimuláció, mérés. Szoftverfejlesztés.

More

Kapcsolat

+3630 539 4166